29.10

Перший повністю електричний Mercedes-Benz вже на шляху до України!

Генеральне представництво Mercedes-Benz в Україні, компанія «АвтоКапітал», (структурний підрозділ Української Автомобільної Корпорації), повідомляє про відкриття замовлення на перший повністю електричний Mercedes-Benz - EQC.

Новий EQC - справжній Mercedes-Benz. Це відноситься, перш за все, до таких його класичних переваг, як якість, безпека та комфорт. Не варто забувати і про його високу динаміку завдяки двом електродвигунам (на передній і задній осях) сумарною потужністю 408 к.с. (300 кВт), а також завдяки інтелектуальній експлуатаційній стратегії для забезпечення значного запасу ходу на електротязі. EQC є частиною сімейства повністю електричних автомобілів Mercedes-Benz, що активно розвивається. Для України це перший представник бренду EQ, тоді як у світі вже презентовано електричний мінівен EQV, а незабаром очікується презентація ще двох моделей – компактного EQA та флагмана – EQS.

Вперше свій новий виробничо-технологічний бренд для електроавтомобілів автовиробник Mercedes-Benz представив на Паризькому автосалоні 2016 року. І ось уже в середині 2019 року на дорогах з’явився перший Mercedes-Benz під брендом EQ (витрата електроенергії в змішаному циклі: 20.8 - 19.7 кВт-г / 100 км; викиди CO2 в змішаному циклі: 0 г / км) . Завдяки своєму дизайну і характерним для марки колірним акцентам він є піонером авангардної електроестетики. Ретельно продумана стратегія використання приводу дозволяє досягти запасу ходу на електричній тязі понад 450 км згідно NEFZ (Нового Європейського їздового циклу). Одночасно автомобіль EQC символізує початок нової ери мобільності в концерні Daimler.

Завдяки своїм потужним пропорціям автомобіль EQC відноситься до сегменту SUV. Протяжна лінія даху, дизайн скління з заниженою бортовою лінією і звужений - в дусі купе - дах в області задньої частини кузова дозволяють візуально класифікувати його як золоту середину між SUV та SUV-купе.

EQC комплектується системою приводу абсолютно нової розробки, де на передній і задній осях застосовується по компактному електричному силовому агрегату (eATS). Таким чином, EQC володіє ходовими якостями автомобіля з повним приводом.

З метою зниження споживання електроенергії та підвищення динаміки електричні силові агрегати (eATS) отримали різну конфігурацію: передній електродвигун налаштовано на діапазон навантажень від низьких до середніх, тобто на оптимальну економічність, в той час як задній - забезпечує динаміку. Разом вони передають на дорогу потужність в 300 кВт, а їх сумарний максимальний крутний момент становить 765 Нм.

Літій-іонний акумулятор забезпечує автомобіль запасом енергії в 80 кВт*г (згідно NEFZ, Нового Європейського їздового циклу). Автомобіль EQC надає своєму водієві підтримку, пропонуючи йому п'ять режимів руху з різною характеристикою: COMFORT ( «Комфорт»), ECO ( «Еко»), MAX RANGE ( «Максимальний запас ходу»), SPORT ( «Спорт») і індивідуально налаштовуваний режим.

Автомобіль EQC серійно комплектується бортовим зарядним пристроєм з рідинним охолодженням (On-Board-Lader, OBL), потужністю 7,4 кВт, і тому підготовлений для зарядки від мережі змінного струму - в домашніх умовах і на громадських зарядних станціях.

Зарядка від настінного зарядного пристрою Mercedes-Benz здійснюється майже в три рази швидше, ніж від побутової розетки. А ще швидше йде зарядка постійним струмом (у разі EQC це реалізовано на серійній основі) - наприклад, через CCS (Combined Charging Systems = Комбіновані зарядні системи). Залежно від стану заряду автомобіль EQC на відповідній зарядній станції буде заряджатися з максимальною потужністю до 110 кВт. Час зарядки - з 10 до 80% - складе в цьому випадку близько 40 хвилин.

Автомобіль EQC отримав передову мультимедійну систему MBUX - Mercedes-Benz User Experience, доповнену масою спеціально передбаченого для EQ контенту, як, наприклад, індикація запасу ходу, рівня заряду і потоку енергії. Через систему MBUX можна також управляти оптимізованими під EQ навігацією, режимами руху, налаштовувати струм зарядки і час відправлення.

Дисплей системи MBUX містить спеціальну «плитку» EQ, на якій зібрано безліч функціональних можливостей EQ. Або користувач може також безпосередньо потрапити в меню EQ системи MBUX, натиснувши клавішу на нижній лівій панелі управління. Також, традиційно для MBUX, доступне голосове управління, спеціально адаптоване для версії EQ, що полегшує керування автомобілем EQC.

Для Mercedes-Benz EQC доступний один варіант силової установки, деталі вказано в таблиці нижче:

Тип

Потужність, к.с. (кВт).

Розгін 0–100 (км/год)

Вартість базової комплектації автомобіля*, EURO

Mercedes-Benz EQC

408 (300)

5,1

54 105 (1 802 416 грн*)

Перші автомобілі EQC будуть доступні  в Україні вже у листопаді 2020 року. Більш детальну інформацію про очікувану новинку дізнавайтесь в офіційній дилерській мережі Mercedes-Benz в Україні: https://www.mercedes-benz.ua/passengercars/mercedes-benz-cars/dealer-locator.html

Слідкуйте за нашими новинами, щоб бути в числі перших, хто дізнається про новинки бренду Mercedes-Benz в Україні!

https://www.facebook.com/mercedesbenzua/

https://www.youtube.com/MercedesBenzUkraine/

 

*Вартість вказана станом на 29.10.2020 року